Избор на естествен камък при мебели за баня

Мебели за баня – Напредъкът днес се движи доста бързо и вече няма проблеми с избора на продукти за грижа за естествения камък. Всички видове лакове, шампоани, антимръсотия, и противомазнини са насочени към нежно почистване на такива повърхности и нямат вредно въздействие, оставяйки естествения камък в оригиналната му форма.

Цените за плотове от естествен камък се определят от производителите, в зависимост от дебелината, вида и качеството на камъка, както и неговата декоративност.

Изкуственият камък или композитът на пазара на съвременни материали за производство на мебели, включително бани, става все по-популярен. Той по нищо не отстъпва на естествените породи и е в състояние да ги имитира всички. Плотовете и мивките, изработени от композитни материали, са устойчиви на влага, не се страхуват от механични повреди (стружки, драскотини), а покритието с гелкоут също ги прави антибактериални.

Постоянно подобряващият се изкуствен камък за използване в бани е все по-оправдан, тъй като е лек, естетичен, незапалим и може да се адаптира към различни стилове на интериора на банята.

За банята и мебелите за баня

Банята е най-специфичното по отношение на микроклимата помещение. Там е мокро и влажно, в резултат на което по-внимателно следва да се избират мебели за банята. Ако сте изправени пред задачата да промените ситуацията, въоръжете се с препоръките на специалистите, експертите по това. Тази статия е подробно ръководство за материалите, стиловете и характеристиките на мебелите за баня.

Какви мебели за баня да изберете: изисквания към продукта

Първата стъпка е да решите какви предмети искате да видите в стаята. Шкафове, стелажи, стенни шкафове се вписват идеално в банята. Ако в стаята има „съблекалня“, можете да поставите диван или стол с водоустойчива тапицерия.

При избора на мебели за баня е важно да се вземе предвид не само естетиката. Артикулите трябва да отговарят на следните изисквания:

  • Устойчив на висока влажност и резки промени в температурата.
  • Защита от корозия, мухъл и плесен.
  • Удобство, практичност и максимална безопасност.
  • Здравина, надеждност и издръжливост.