Трикове за производителността

Трикове за производителността. Практически съвети от опитни адвокати в Русе, които дори са извършвали отхвърляне на клиент

Трикове за производителността

Многозадачността е мит

Пряк резултат от стремежа към ефективност вижда, че повечето от нас се стремят да бъдат всичко за всички хора. Борят се с поставянето на граници и казват не. Вместо това създаваме нереалистични очаквания и нездравословни навици. Те водят до неуспешни опити за попълване на безкрайните списъци със задачи на нашите бюра.

Ние изпълняваме много задачи, като четем имейли по време на видео разговори. И преглеждаме документи по време на семейните ни ястия. Това, което се случва е, че не обръщаме пълно внимание на нито една от дейностите. В резултат на това мозъкът ни просто отнема повече време, за да обработва информацията пред нас.

Всъщност, ако погледнете невронауката на многозадачността, ще видите, че това всъщност не е възможно и че превключването на задачи (което всъщност е това, което правите) е много непродуктивен начин на работа.

За да постигнете по-добри резултати (и да избегнете скъпо струващи грешки), фокусирайте се върху една задача в даден момент, дори само за кратък период от време. Като избягвате – и ако е възможно, елиминирате – многозадачността, можете да постигнете повече и да се чувствате по-малко претоварени.

Отлагайте с цел

Друг голям виновник, който ни пречи да постигнем целите си, е отлагането. Борбата с нея може да изглежда безполезна в моменти, когато се борим да намерим енергията, необходима, за да преследваме и поддържаме положителни промени в живота си.

Има три типа отлагащи:

Търсещи силни усещания, които се наслаждават на натиска на крайните срокове.
Избягващи, които отлагат действия, които не им носят радост.
Перфекционисти, чиито стремеж към съвършенство им пречат да започнат.

Вместо да се чувствате виновни за липсата на способност да не отлагате, разпознайте вида на отлагането, който изпитвате. За да приемете стратегии, които могат да ви помогнат да смекчите отрицателните му ефекти.

Ако моето изследване на науката за производителността ме е научило на нещо е, че за да бъдем продуктивни, трябва да бъдем ефективни в правилните неща.

Надявам се, че тези съвети могат да ви вдъхновят да оцените, че продуктивността е свързана с това, което губите, точно толкова, колкото и това, което печелите.

Ако нещо е достатъчно важно за вас, за да го превърнете в своя цел, дефинирайте го, планирайте го и вървете към него!

За добър адвокат в Троян, се свържете с Калоян Доков.

Още полезна и интересна информация може да намерите в нашата категория ПОЛЕЗНО, а за връзка с нас използвайте следните КОНТАКТИ