Цени на стоманата след COVID

Цени на стоманата, какво прогнозират експертите по строителни материали за колебанията в цените на стоманата на TMT след Covid?

Цени на стоманата

Стоманата е световен продукт, което означава, че цената на стоманата се променя последователно. Стоманените пръти TMT са значими стоманени елементи, които използвате като опорни пръти при изграждането на стабилни кожуси на съвременните фундаментни конструкции. Има много елементи, които влияят върху цената на TMT прътите, включително скоростта на урбанизация и индустриализация, силата на американския долар и цялостното състояние на световната икономика. И все пак никой не беше подготвен за пандемия, която да се появи и да предизвика колебания в цените в сегмента на TMT бар.

Вредите, причинени от COVID-19 от януари 2020 г. нататък, отблъсна световната икономика. Той спря обикновения живот, както и строителната индустрия в своите следи по целия свят. Това доведе до рязък непредвиден спад на цената на баровете TMT и други сурови материали и метали, като цените на стоманата също се понижават. Както и да е, възстановяването след Covid и съживяването на индийската икономика отново отбелязаха постепенно покачване на разходите за стомана.

Тези колебания поставиха множество предизвикателства за разработчиците и доставчиците в страната. Нека разгледаме по-отблизо ситуацията и какво ще се случи с експертите.

Скок на цените в баровете TMT след Covid

След пандемията сме свидетели на покачване на цените на стоманата. Според последните тенденции, цената на бар за тон TMT днес в Индия варира от Rs. 42 000 до Rs. 56 000. Първата тенденция, която се очертава от това покачване на цените, е отклоняването на стомана, произведена в Индия, към международните пазари. Естествено, това допълнително ще увеличи цената и ще ускори разходите за строителство в Индия.
Освен това, това поскъпване на стоманата и TMT пръти се очаква да има огромно въздействие върху икономическото възстановяване, тъй като заплашва да увеличи износа. Следователно това ще доведе до сериозни вреди на правителствените политики Atmanirbhar, като например схема за стимулиране, свързана с производството.

Тъй като покачването на цените на стоманата и TMT пръчките набира по-нататъшна инерция, ММСП, домакинствата, селското стопанство, автомобилостроенето и секторите надолу по веригата ще бъдат силно засегнати, за да постигнат маржове. В резултат на това можем да очакваме нарастващите разходи да бъдат прехвърлени върху:

  • селскостопанско оборудване;
  • домакински уреди;
  • автомобили и търговски превозни средства;
  • инженерни компоненти;
  • сектора на недвижимите имоти – всички от които ще претърпят скок на цените.

Средните производители на строителна стомана в Индия с капацитет от 2 милиона тона годишно за производство на TMT пръти и арматурни пръти също се борят да се справят с нарастващите цени на стоманата.

Заключение

В сегмента на прътите TMT като цяло и стоманодобивната индустрия като цяло, страдащи от колебания,. Намирането на правилния продукт за вашия строителен проект на правилната цена може да бъде задача. Но в BuildSupply ние решаваме този проблем с изключително удобна, висококачествена и достъпна цена за доставка на TMT бар за всички разработчици.

Предлагайки широка гама от TMT барове, които са предварително проверени от доставчиците. BuildSupply предлага прозрачно ценообразуване, проследяване от край до край на вашата доставка и надеждно обслужване на клиентите. Намалете разходите си за снабдяване в тези трудни времена с 10-15% с най-добрите оферти за TMT барове от най-реномираните марки.

Още полезна и интересна информация може да намерите в нашата категория ПОЛЕЗНО, а за връзка с нас използвайте следните КОНТАКТИ