Практикуване на йога кога

Практикуване на йога кога е най-добре, полезна информация от йога център – yogasofia.com

Практикуване на йога

Кое е най-доброто време за практикуване на йога?

Ако планирате да се присъедините към обучение за учители по йога и възнамерявате да направите йога неразделна част от ежедневния си режим, може би се чудите за оптималното време от деня за йога практика. Хубавото е, че никога не е лошо време за практикуване на йога! По-важното е да практикувате йога редовно – тъй като и сутрешните, и вечерните практики предлагат много предимства.

Независимо дали го правите веднага след като се събудите или преди лягане, времето на вашата йога практика зависи изцяло от вас. Само имайте предвид, че не искате да стимулирате тялото си преди да се оттеглите в леглото, така че определено разбиране за това кои асани да изберете по кое време на деня е от съществено значение. Изборът на времето от деня за тренировка може да зависи от много различни фактори. Йога практикуващите сесии могат да бъдат планирани в съответствие с личния ви график и ритмите на тялото ви.

Йога е духовен, както и физически режим, който може да бъде полезен по всяко време на деня. Сутрешният човек би оценил стимулиращия ефект на няколко асани за начало на деня, докато хората, които стават бавно, също биха се възползвали от нежната сутрешна практика, която постепенно събужда тялото и ума.

Повечето хора смятат, че тренировката сутрин е енергизираща и освежаваща – идеалният начин да започнете деня. Други практикуват йога, за да се отпуснат, след като напрегнат ден се е отразил върху тялото и ума.

Стойност на сутрешната практика

От само себе си се разбира, че е по-вероятно да направите сесия по йога, ако я планирате сутрин. Дори и да не сте сутрешния тип, сутринта може да е най-доброто време за вас. Колкото по-късно го насрочите, толкова повече конфликти с други дейности ще възникнат и по-голям е шансът практиката да бъде пропусната. Същото важи и ако често сте ангажирани с вечерни задължения и се чувствате изтощени в края на деня. Определено е най-добре да се уверите, че тренирате сутрин и ако успеете да включите сесия и вечер, това е бонус. Ако искате да постигнете стабилен напредък в практиката си на асана, практиката два пъти дневно е задължителна. Ще забележите значително подобрение във вашата гъвкавост и отзивчивостта на тялото си.

Сутринта обикновено е най-хладната част от деня, което я прави подходящ момент за зареждане с енергия. Ако започнете практиката си рано сутрин преди 6.00 сутринта, ще се изненадате колко гъвкаво и гъвкаво е тялото ви. Колкото по-дълго спите сутрин, толкова по-твърдо става тялото. До вечерта, когато отново омекне. Правенето на асани първото нещо сутрин, след вашата медитация, е начин да разтоварите ума си и да подготвите тялото си за деня. Ще се възползвате и от упражненията на празен стомах, като всички тези обрати и извиващи гръбначния стълб пози стават много по-лесни.

Сутрешна йога

Идеалната сутрешна йога сесия се състои от леки загрявания и разтягания в началото. Енергизиращите пози като поздрав към слънцето трябва да заемат видно място в сутрешната сесия. Това е много полезно за затопляне и събуждане, както и за свързване с дишането ви. След няколко изправени и балансиращи пози, можете да преминете към някои нежни инверсии и отваряне на сърцето. Такава координирана сесия може да ви накара да се чувствате будни и енергични – така че можете да пропуснете тази сутрешна чаша кафе!

Няколко дни ранна сутрешна практика скоро ще ви открият, че се събуждате преди алармата, щастливи да се сблъсквате с всеки ден, който идва.

Предимства на вечерната практика

Ако сутрините ви са забързани и едва успявате да излезете навреме, ангажиментът към сутрешната тренировка може да бъде очевидно нереалистичен. Или с цялото време на света, ако все още имате нужда от час или два, за да започнете сутринта, сутрешната тренировка може да не е за вас.

Някои от нас може да намерят повече време вечер, без да бързат да завършат практиката. Вечерната йога практика е най-добре да ви помогне да се отпуснете след натоварен ден, особено с успокояваща практика, която включва някои завъртания, но главно сгъвания напред, като седнало навеждане напред и обръщане.

Перфектната вечерна сесия трябва да ви успокои и отпусне. Имайте предвид, че ако тренирате късно вечер, вие ще искате да избягвате енергизиращите наклони назад и големи сърца, като лъка.. Това, което се препоръчва, са успокояващи пози и обръщания, като стойка на рамо и рало, които могат да предизвикат релаксация вечер.

Практикуването на подходящи йога пози вечер може да помогне за облекчаване на стреса през деня и за борба с безсънието. Може дори да превърне рутинната работа преди лягане, която може да освежи ума и тялото ви, като ви помогне да заспите по-бързо. Завършването на вашата йога практика с медитация може допълнително да подготви ума и тялото ви за дълбок сън.

Редовната вечерна практика може да помогне и при нездравословни практики, които се опитвате да избягвате – като закуски или гледане на телевизия. Определено е по-добра идея вместо това да практикувате йога.

Ти избираш

Вашият личен ритъм, заобикалящата ви среда, c висящите сезони. Топлината и студът са всички аспекти, които трябва да имате предвид. Когато определяте времето за вашата йога практика. Позволете на вашите енергийни нива да насочват и да ви помогнат да определите правилното време от деня за практикуване. Просто се уверете, че практикувате на празен стомах

Идеалният начин да го определите е да бъдете честни със себе си и да експериментирате. Може да откриете предимства и в двете и че в определени дни определени времеви интервали работят по-добре от други.

Най-добрият подход обаче според подхода на традиционната йога е практика два пъти дневно. Както сутрин, така и вечер. За да подготвите тялото/ума за приключението през деня сутрин. И да го възстановите за добра нощна почивка вечер. Освен това, практиката два пъти дневно предотвратява спада на енергийните нива в чакрите. Това я прави ценна практика за медитиращи, които се нуждаят от поддържане на оптимално балансирана енергия в чакрите. Това води до емоционален баланс. Той е необходим за стабилен духовен прогрес.

Последни мисли: Направете йога част от вашия начин на живот

Не забравяйте, че последователността е ключова във всяка практика. Колкото по-редовно практикувате йога, толкова повече ще забележите нейния ефект върху тялото, ума и живота. Дисциплинираната йога практика може да ви помогне да откриете себе си. И като се присъедините към клас за обучение на учители по йога, можете да задълбочите духовната си връзка със света и другите около вас.

Може да направите няколко контролни измервания, за да видите глемите подобрения дори и в гъвкавостта на тялото.

Още полезна и интересна информация може да намерите в нашата категория ПОЛЕЗНО, а за връзка с нас използвайте следните КОНТАКТИ