Етапите на промоция на онлайн магазина – 3

Важостта свързана с етапите на промоция на онлайн магазина илюстрирана с пример

Да кажем, че продавате перални машини: съставили сте семантично ядро ​​за тях и сте го разделили на клъстери: „какво е пералня“, „купете пералня“, „перална машина с тесен барабан“ и т.н.

Сега нека видим дали сайтът има секции и страници за всеки клъстер. Например, под първия клъстер имаше статия в блога, под втория – раздел от каталога „Перални машини“, под третия – името на филтър за пералня или подраздел в категорията пране машини.

Със сигурност някои от клъстерите няма да бъдат на сайта: преди да компилирате семантичното ядро, може дори да не се замислите какво пишат хората при търсене, да речем, „голяма пералня с горно зареждане“. Сега знаете, че не можете да ги игнорирате: те са източникът на трафик. Създайте специална страница за тази заявка, отразете я като подкатегория в елемента от менюто, задайте подходящия филтър.

Не забравяйте за честотата:

Колкото по-популярна е заявката, толкова повече внимание трябва да се обърне. Тук има и нюанс: заявките са разделени на няколко типа, те трябва да бъдат разделени:

Искания за информация: „как да изберем пералня“, „инструкции за експлоатация“, „къде да намеря сервиз на перални машини“. За подобни заявки на сайта на онлайн магазина ще идват хора, които не искат да си купят пералня, а да получат информация. Включете ги в статии в блогове, раздел с често задавани въпроси, начален текст и други некомерсиални страници.

Търговски запитвания: “купувам пералня”, “цена на пералня Zanussi”, “поръчай доставка на пералня”. За такива заявки привлечете онези, които са готови да направят покупка. Включете тези ключови думи в имената на категории и филтри, описания на продуктови карти.

Заявки за навигация: „перални машини mvideo“, „dns перални машини“. Те помагат на потребителите да се ориентират и намират необходимата им информация: уебсайт на онлайн магазин, продукти на определена марка, адрес на компанията. Използвайте такива заявки в текста на страниците „За компанията“, „Контакти“, „Доставка“, а също така включете в заглавието и описанието.

Мултимедийни заявки: „Видео за преглед на пералня Zanussi“, „Пералната машина не работи гледайте видео“. Ако сайтът на вашия магазин съдържа видеоклипове и други медийни файлове, включете заявките в описанието им.

Още по темата „Етапите на промоция на онлайн магазина“ можете да намерите тук.