Какво е онлайн рекламата

Какво е онлайн рекламата

Онлайн рекламата е листовка, а CPC е цената на флаера. Показването на рекламите Ви на други сайтове с помощта на дисплейната мрежа Google и Yandex е онлайн еквивалентът на поставянето на листовки в други магазини. И всеки път, когато някой вземе вашата листовка, мрежата ви таксува плащането, независимо дали купувате. Или имате човек, или не. Ето как работи моделът плащане на кликване и разбирате какво е онлайн рекламата.

Очевидно има някои съществени разлики между листовки и онлайн реклама с плащане на клик, като например способността на последната да се насочи към конкретни демографски данни или към международна аудитория. Аналогията на флаерите обаче е добра отправна точка за начинаещите да разберат основната концепция на рекламата с плащане на кликване.

Повече подробности за това, как се кликват рекламите Ви?

За да разберете как измамниците изневеряват на онлайн рекламата, важно е да разберете как работят различните модели.

Маркетингът с плащане на кликване е най-популярният рекламен модел в Интернет и се използва от стотици уебсайтове, включително Google, Yandex, Bing и Facebook.

Може да попитате защо търсачките не начисляват фиксирана месечна такса за показване на реклами?

За разлика от други модели, заплащането на кликване се възползва както от рекламодателите, така и от издателите. Рекламодателите могат да споделят бюджета си между стотици ключови думи и да имат възможност да ги променят или коригират разходите си по всяко време. Други методи, като например фиксирана банерна реклама, са по-малко гъвкави – обикновено изискват от рекламодателя да закупи място за цял месец или да подпише договор за определена сума. Плащането на кликване позволява на рекламодателите да харчат парите си на места, които им дават най-добра възвръщаемост на инвестицията.

Издателите също се възползват от този модел, като използват постоянна промяна в търсенето на ключови думи. Например, едва ли ще намерите много хора, които търсят „рецепта за коледен пудинг“ в средата на август.

Има и много ключови думи, които могат да получат шипове в броя на заявките за търсене поради определени събития. Чудесен пример за това е Superbowl 50 през 2016 г., когато Coldplay, Beyoncé и Bruno Mars се представиха на почивката на шоуто – всички се втурнаха да търсят своите записи, което доведе до увеличаване на продажбите на албуми.

Както можете да видите на графиките, взети от тенденциите на Google, всяка заявка за търсене получи скок в трафика по време на Super Bowl в Съединените щати. По време на такъв растеж ключовите думи се характеризират и с повишаване на цената поради увеличеното търсене. Ако търсачките използваха фиксиран модел, рекламодателите ще плащат същата цена, независимо колко трафик са получили. Очевидно търсачките са склонни да увеличат печалбите си и именно там им помага рекламата с плащане на кликване.

Информация от рекламна агенция Webstation.

Вашият коментар